Përbërësit
| |
1 kg kunguj | |
4 lugë vaj vegjetal | |
2 thelpinj hudhre | |
1 lugë Menderz te njome | |
2 domate të pjekura | |
1 lugë spec pluhur | |
kripë |
1
|
Nxehni 2 lugë vaj në një tenxhere mesatare në zjarrë të fortë, shtoni hudhrën dhe lëreni të fërgohen për 2-3 minuta.
|
2
|
Shtoni kungujt, mendrën e grirë dhe vazdhojeni gatimin edhe 2-3 minuta.
|
3
|
Shtoni lëngun vegjetal, kripën vini kapakun dhe lërëni të ziejë, lëreni të vlojë 10 minuta, shtoni kosin dhe vajin e mbetur.
|
4
|
Ndani supën nëpër pjata të veçanta, hidhni copat e domatës, një gjethe mendëre pak pluhur dhe shërbejeni.
|
5
|
Ju bëftë mirë!
|